Ma 5 juni 2017
14:00 – 17:00 uur
Catching Cultures Orchestra Festival
Locatie: TivoliVredenburg – toegang gratis

Het Catching Cultures Orchestra Festival viert haar eerste lustrum op de Culturele Zondag Utrecht Centraal van 5 juni a.s, die geheel in het teken staat van muziek. Het orkest presenteert dan alweer de vijfde editie van het festival!

Om 14:00 uur geeft Het Catching Cultures Orchestra de aftrap met een nieuwe formatie met ruim dertig muzikanten. Vluchtelingen uit Syrië, Koerdistan en Soedan spelen met in Nederland opgegroeide muzikanten.

Programma:

  • 14:00 uur – Catching Cultures Orchestra
  • 15:00 uur – Dansgroep Muzika Admasawi Kanka uit Eritrea
  • 15:30 uur – Orchestre Partout
  • 16:30 uur – Nawras Althany band

Het VPRO programma Vrije Geluiden staat op deze dag ook geheel in het teken van Culturele Zondag. Het eerste optreden in de uitzending is van het Catching Cultures Orchestra ensemble Rozana. Dit ensemble, met vooral vrouwelijke professionele musici, is in 2016 opgericht door Hermine Schneider.

Impressies voorgaande festivals:

Zo 8 januari 2017
Vierde Catching Cultures Orchestra Festival
Locatie: TivoliVredenburg

Met optredens van:
RAM Orchestra, een revival van het voormalig orkest van Palestijnse vluchtelingen in Syrië met twaalf dansers en muzikanten die nu in Nederland en Duitsland wonen; Rozana, een nieuw professioneel vrouwenensemble samengesteld rondom de Syrische zangeres Mira Alfaris; het ensemble van Nizar Rohana met conservatoriumstudenten die oosterse, westerse en Afrikaanse tradities in elkaar laten overvloeien; Music Generations, een aaneenschakeling van optredens die recht doen aan talentontwikkeling, met cross-overs tussen generaties, verschillende etnische achtergronden én verschillende muziekstijlen; de Gharib band,  een ensemble van vijf musici onder leiding van de Syrisch-Nederlandse singer-songwriter Gharib en Pim van de Werken; Catching Cultures Orchestra, gastheer van  het festival, dit keer samengesteld uit de ensembles De Tegenwind, de Band zonder Verblijfsvergunning en Orchestre Partout.
Zie ook het Facebook-event

Zo 27 november 2016
Catching Cultures Womens Festival
Een festival voor en door vrouwen
Locatie: TivoliVredenburg

Met optredens van het Catching Cultures Womens Orchestra; het Utrechtse vrouwenkoor Bianca C; de dansgroep Elladans; het internationale vrouwenkoor Mihira; het speciaal geformeerde ensemble Rozana met vrouwelijke musici uit Nederland en Syrië (Mira Alfaris zang, Nawras Altaky ud, Floor Wittink saxofoon, Renske Velthuis viool, Hermine Schneider trompet, Channe Visser darbouka, Sylvia Maessen contrabas) en de Gharib Group.
Bekijk ook het facebook-event

Zo 22 mei 2016
Tweede Catching Cultures Orchestra Festival
Locatie: TivoliVredenburg

Tijdens de tweede editie van het Catching Cultures Orchestra Festival toonde een grote verscheidenheid aan ensembles die een mengeling van Westerse en Oosterse muziek brengen. Orkest de Tegenwind uit Utrecht is de initiatiefnemer. De andere muzikanten komen van de Band zonder Verblijfsvergunning in Utrecht, ondersteund door stichting De Vrolijkheid, Orchestre Partout in het AZC Alkmaar, vrouwenkoor Mihira uit Alkmaar, orkest Kladderadatsch en een groep asielzoekers uit Nijmegen. Het orkest staat onder de bezielende muzikale leiding van Hermine Schneider, die de arrangementen schrijft en het orkest dirigeert.
Met o.a.: Orkest Tegenwind; Koss Kezah; Mohamad Ataya; Kladderadatsch; Amini; Orchestre Partout; Jam Sessie; Mihira; Band Zonder Verblijfsvergunning; Catching Cultures Orchestra.
Bekijk ook het facebook-event

Zo 3 januari 2016
Eerste Catching Cultures Orchestra Festival
Locatie: TivoliVredenburg

Het eerste festival werd bezocht door vele nieuwe en reeds lang gesettelde bewoners van Utrecht. Een inspiratie voor het het nieuwe jaar en een hartelijk welkom voor nieuwe vluchtelingen!
Dank aan alle deelnemers: Catching Cultures Orchestra; Anthony Heidweiller; een groep jongeren uit het AZC met eigen composities  rap, beat en dance; Orkest Tutti Saxi met Monir Goran; Band zonder Verblijfsvergunning met Mohamed Alsana en Ibrahim Khano; Fanfare van het Vuur en circus DIEDOM; Bart Lelivelt; Floor Wittink; Orchestre Partout; Marielle Hintzen; Steven Kamperman; Nizar Rohana; Latif al Obaidi; Dj Vrijmoed; de Gharib Band; Abdulqafar Amini; Genetic Choir; Mona van den Berg.
Zie ook het facebook-event.

Contact

Partners  

  

 

 

Social Media