Zo 17 september 2017
Vanaf 13:00 uur
Voodoo to Go Festival dag 3: Meeting Traditions:
Catching Cultures Orchestra & Vood’Four (Nederland/Benin)
Locatie: TivoliVredenburg

Catching Cultures Orchestra staat altijd open voor nieuwe ontmoetingen. Het orkest speelde al vaak met musici uit de Arabische wereld, nu storten ze zich volop op de West-Afrikaanse voodoo. Daarbij gaan ze de dialoog aan met de brassbroers Ahouandjinou. Zij komen uit een van de belangrijkste muzikantenfamilies van Benin en zijn een vaste waarde in de blazerstraditie van het land die de link legt tussen bijvoorbeeld West-Afrika en New Orleans jazz. Samen vormen ze Vood’Four. Voor hun is de brasstraditie onlosmakelijk verbonden met de voodooritmes van Benin. Lees meer

Za 23 september 2017
12:00 uur
Open dag AZC Utrecht-Overvecht
Locatie: AZC Overvecht, Einsteindreef, Utrecht

Catching Cultures Orchestra verzorgt een muzikale aftrap van de open dag in het nieuwe AZC in Utrecht Overvecht. Het is een omlijsting van de officiële opening door wethouder Diepenveen. In het AZC wonen nu zo’n 300 vluchtelingen samen met een aantal jongeren op één locatie. De meeste vluchtelingen woonden hiervoor in de noodopvang aan de Ravellaan.
Na het optreden geven artistiek leider Hermine Schneider en darbukaspeler Ibrahim Khano een workshop waar alle aanwezigen aan kunnen deelnemen.
In aanloop naar deze open dag gaat Catching Cultures Orchestra workshops geven in het AZC om kennis te maken met de bewoners.
Catching Cultures Orchestra ontvangt van het Fonds voor Cultuurparticipatie subsidie om muzieksessies te organiseren in het AZC. Dit gebeurt in samenwerking met Jonas Bisquert van Stichting de Vrolijkheid, die al jaren muzieksessies organiseert in het AZC in Oog en Al.  Lees meer

Za 23 september 2017
13:00 – 17:00 uur
Nieuwe Buren Feest
Met optreden van Catching Cultures Orchestra
Locatie: Maartenskerk, Kerkplein in Doorn

Het Nieuwe Buren Feest is een feest waarbij ontmoeting centraal staat. Er worden foto’s onthuld van Nieuwe Nederlanders en onder het genot van een hapje en een drankje kunnen asielzoekers, nieuwkomers, maatjes, vrijwilligers en professionals elkaar spreken. En natuurlijk staan er muziek en dansen op het programma.
Het feest is een initiatief van Platform Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug. Toegang is gratis. Lees meer

Foto: Anna van Kooij

Zo 7 januari 2018
14:00 – 20:00 uur
Catching Cultures Orchestra Festival
Locatie: Tivoli Vredenburg

Op 7 januari vindt alweer de zesde editie van het Catching Cultures Orchestra Festival plaats, wederom in TivoliVredenburg.
Het programma wordt later aangekondigd. Houd ook onze Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Afgelopen evenementen:

Zo 25 juni 2017
20:00 uur
Gharib Band and Friends
Locatie: TivoliVredenburg

De Syrisch-Nederlandse formatie rondom zanger en ud-speler Gharib Ali, maakte tijdens eerdere optredens in TivoliVredenburg veel indruk. De Gharib Band maakt een muzikale ontmoeting tussen Arabische en Westerse muziek die spannend, uitnodigend en dansbaar is. Het resultaat is een zeer positieve sfeer, maar met een diepere laag van protest.
In het voorprogramma speelt de in Utrecht woonachtige Syrische zanger en ud-speler Nawras met zijn eigen band met onder anderen Modar Salame (percussie) en Manar Mansour (keyboard). Lees meer

Wo 7 juni 2017
20:00 uur
Sounds of Change presenteert Benefietconcert met:
Caro Emerald & Nawras Altaky e.v.a.
Locatie: Paradiso Amsterdam

Nederlandse artiesten spelen deze avond samen met topmuzikanten die in de afgelopen jaren hun geboorteland moesten ontvluchten. Caro Emerald zingt een duet met de Syrische Nawras Altaky Nawras. Nawras is lid van het grote orkest van Catching Cultures Orchestra en van het ensemble Rozana dat onderdeel is van Catching Cultures Orchestra.
Hij treedt met het orkest en met een eigen band op tijdens het Catching Cultures Orchestra Festival op 5 juni.  Lees meer

Ma 5 juni 2017
14:00 – 17:00 uur
Catching Cultures Orchestra Festival
Locatie: TivoliVredenburg

Op 5 juni vindt alweer de vijfde editie van Catching Cultures Orchestra Festival plaats in TivoliVredenburg. Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats in de hal op de begane grond, op de RABO open stage. Met optredens van het nieuwe Catching Cultures Orchestra, de Eritrese dansgroep Freedom, Orchestre Partout, een ensemble met vluchtelingen uit het AZC in Alkmaar en de Nawras Althany band.
Het festival sluit dit jaar aan bij de Culturele Zondag ‘Utrecht Centraal’ die volledig in het teken staat van muziek. Lees meer

Contact

Partners

Social Media