Wo 22 november 2017
Tussen 13:00 – 18:00 uur
Optreden bij Landelijk congres GIDS/ Gezond in…
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht

Woensdag 22 november organiseert Gezond in… (Pharos en Platform31) een landelijk congres voor wethouders, bestuurders, beleidsadviseurs en professionals uit verschillende domeinen die willen bijdragen aan het terugdringen van sociaal economische gezondheidsverschillen. Bij de organisatoren Pharos en Platform 31 is Asielzoekers en vluchtelingen een belangrijk programma-onderdeel. Catching Cultures Orchestra verzorgt op deze dag een optreden. Meer informatie over deze dag.

Do 29 december 2017 en zo 14 januari 2018
Tijd: –
Gezamenlijke productie met Rosa Ensemble
Locatie: Tivoli Vredenburg

Het Rosa ensemble en Stichting Catching Cultures ontwikkelen samen een nieuwe compositie die rond de jaarwisseling in productie gaat. Zeven musici van weerszijden gaan een muzikale dialoog aan. Tijdens 10 repetitie-sessies wordt het beschikbare muzikale jargon verkend: van de genoteerde West-Europese traditie en de bij ons bekende jazz en impro, tot diep in de niet-westerse muziektradities van de niet-genoteerde muziek, de herhaalde patronen, de basisritmes en speltechnieken.
De eerste twee presentaties van dit project vinden plaats op eigen festivals. Het Rosa ensemble viert dit jaar haar 20-jarig bestaan met een muzikaal verjaardagsfeest op 29 december. Catching Cultures Orchestra organiseert op 14 januari 2018 haar zesde festival in TivoliVredenburg. De productie zal daarna op verschillende festivals en podia worden uitgevoerd.
Meer informatie volgt.

Zo 14 januari 2018
14:00 – 20:00 uur
Catching Cultures Orchestra Festival
Locatie: Tivoli Vredenburg

Catching Cultures Orchestra presenteert in het seizoen 2017-2018 twee festivals in samenwerking met TivoliVredenburg. Ze zijn een vervolg op vijf eerdere festivals die in 2016 hebben plaatsgevonden. In de programmering van de festivals zal een mix te zien zijn van muziekbeoefening door amateurs en door professionals. We laten zien wat samenspel vanuit uiteenlopende muzikale tradities aan nieuwe muziek, nieuwe muziekvormen, inspiratie en hartstocht brengt. En we laten zien wat muziek maatschappelijk teweeg kan brengen. Tegelijk zijn onze festivals een feest waar honderden bezoekers op af komen. Bewoners van het AZC worden met bussen gehaald. Een deel van het festival speelt zich af in een concertzaal, een ander deel op de open stage bij het café, waar volop wordt gedanst. Daarnaast bieden we een gezamenlijke maaltijd aan.
Het eerste festival van het nieuwe seizoen vindt plaats op zondag 14 januari. Het programma wordt later aangekondigd. Lees meer over de festivals op de festivalpagina. Houd ook onze Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Za 7 april 2018
Optreden tijdens het congres ‘A Struggle for Peace’

Op 7 april organiseert de Utrechtse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB-Utrecht) de vierde editie van het congres ‘A Struggle for Peace’. Net als vorige edities staat dit congres in het teken van de uitdagingen van onze tijd. Met dit congres over de grenzen aan kennis, identiteit en macht hoopt de organisatie meer inzicht te verschaffen in wat de voorwaarden voor vrede zijn. Er zal ook een uitgebreid cultureel programma zijn waarbij kunst, cultuur en muziek hun perspectief presenteren op de thema’s van het congres. Lees meer op www.astruggleforpeace.nl

Afgelopen evenementen:

Foto: Jaap de Boer

Za 4 november 2017
Vanaf 20:00 uur
Optreden bij het slot van de Sint Maarten Parade
Locatie: Binnenstad Utrecht, slotoptreden bij Museum Catharijneconvent

De Sint Maarten Parade is een jaarlijks terugkerend sfeervol evenement boordevol muziek, performance en prachtige lichtsculpturen. De bonte optocht, waar iedereen welkom is en waarbij het delen centraal staat, trekt door de binnenstad van Utrecht. Na afloop rond 19:15 uur is er een feestelijke ontvangst voor alle deelnemers bij Museum Catharijneconvent. Kom lekker opwarmen en genieten van vrolijke lichtjes en mooie muziek, van o.a. Catching Cultures Orchestra. Kijk voor het programma op www.sintmaartenparade.nl.

Vr 3 november 2017
Van 19:30 – 20:00 uur
Optreden bij ‘Het Vuur van Sint Maarten’
Locatie: Berlijnplein, Utrecht

Op vrijdagavond 3 november brandt tussen 18:00 en 21:00 het Vuur van Sint Maarten op het Berlijnplein, een ‘nieuwe traditie’ in Utrecht met wortels tot in de Middeleeuwen. Een feestavond met eten, muziek, lichtsculpturen en optredens voor en door deelnemers aan de Sint Maarten Parade (die een dag later door het centrum van Utrecht trekt). Catching Cultures Orchestra is uiteraard van de partij! Toegang is gratis. Kijk voor het programma op www.sintmaartenparade.nl.

Ma 30 oktober 2017
Vanaf 13:00 uur
Optreden bij ‘Utrecht Culturele Metropool in ontwikkeling – naar een inclusieve Utrechtse cultuursector’
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht

Op 30 oktober organiseert Pact Utrecht, een netwerk van Utrechtse cultuurmakers, een bijeenkomst voor alle Utrechtse cultuurmakers over culturele inclusiviteit. Catching Cultures Orchestra zal tijdens deze dag een optreden verzorgen. Meer informatie.

Za 23 september 2017
13:00 – 17:00 uur
Nieuwe Buren Feest
Met optreden van Catching Cultures Orchestra
Locatie: Maartenskerk, Kerkplein in Doorn

Het Nieuwe Buren Feest is een feest waarbij ontmoeting centraal staat. Er worden foto’s onthuld van Nieuwe Nederlanders en onder het genot van een hapje en een drankje kunnen asielzoekers, nieuwkomers, maatjes, vrijwilligers en professionals elkaar spreken. En natuurlijk staan er muziek en dansen op het programma.
Het feest is een initiatief van Platform Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug. Toegang is gratis. Lees meer

Foto: Anna van Kooij

Za 23 september 2017
12:00 uur
Open dag AZC Utrecht-Overvecht
Locatie: AZC Overvecht, Einsteindreef, Utrecht

Catching Cultures Orchestra verzorgt een muzikale aftrap van de open dag in het nieuwe AZC in Utrecht Overvecht. Het is een omlijsting van de officiële opening door wethouder Diepenveen. In het AZC wonen nu zo’n 300 vluchtelingen samen met een aantal jongeren op één locatie. De meeste vluchtelingen woonden hiervoor in de noodopvang aan de Ravellaan.
Na het optreden geven artistiek leider Hermine Schneider en darbukaspeler Ibrahim Khano een workshop waar alle aanwezigen aan kunnen deelnemen.
In aanloop naar deze open dag gaat Catching Cultures Orchestra workshops geven in het AZC om kennis te maken met de bewoners.
Catching Cultures Orchestra ontvangt van het Fonds voor Cultuurparticipatie subsidie om muzieksessies te organiseren in het AZC. Dit gebeurt in samenwerking met Jonas Bisquert van Stichting de Vrolijkheid, die al jaren muzieksessies organiseert in het AZC in Oog en Al.  Lees meer

Zo 17 september 2017
Vanaf 13:00 uur
Voodoo to Go Festival dag 3: Meeting Traditions:
Catching Cultures Orchestra & Vood’Four (Nederland/Benin)
Locatie: TivoliVredenburg

Catching Cultures Orchestra staat altijd open voor nieuwe ontmoetingen. Het orkest speelde al vaak met musici uit de Arabische wereld, nu storten ze zich volop op de West-Afrikaanse voodoo. Daarbij gaan ze de dialoog aan met de brassbroers Ahouandjinou. Zij komen uit een van de belangrijkste muzikantenfamilies van Benin en zijn een vaste waarde in de blazerstraditie van het land die de link legt tussen bijvoorbeeld West-Afrika en New Orleans jazz. Samen vormen ze Vood’Four. Voor hun is de brasstraditie onlosmakelijk verbonden met de voodooritmes van Benin. Lees meer

Zo 25 juni 2017
20:00 uur
Gharib Band and Friends
Locatie: TivoliVredenburg

De Syrisch-Nederlandse formatie rondom zanger en ud-speler Gharib Ali, maakte tijdens eerdere optredens in TivoliVredenburg veel indruk. De Gharib Band maakt een muzikale ontmoeting tussen Arabische en Westerse muziek die spannend, uitnodigend en dansbaar is. Het resultaat is een zeer positieve sfeer, maar met een diepere laag van protest.
In het voorprogramma speelt de in Utrecht woonachtige Syrische zanger en ud-speler Nawras met zijn eigen band met onder anderen Modar Salame (percussie) en Manar Mansour (keyboard). Lees meer

Wo 7 juni 2017
20:00 uur
Sounds of Change presenteert Benefietconcert met:
Caro Emerald & Nawras Altaky e.v.a.
Locatie: Paradiso Amsterdam

Nederlandse artiesten spelen deze avond samen met topmuzikanten die in de afgelopen jaren hun geboorteland moesten ontvluchten. Caro Emerald zingt een duet met de Syrische Nawras Altaky Nawras. Nawras is lid van het grote orkest van Catching Cultures Orchestra en van het ensemble Rozana dat onderdeel is van Catching Cultures Orchestra.
Hij treedt met het orkest en met een eigen band op tijdens het Catching Cultures Orchestra Festival op 5 juni.  Lees meer

Ma 5 juni 2017
14:00 – 17:00 uur
Catching Cultures Orchestra Festival
Locatie: TivoliVredenburg

Op 5 juni vindt alweer de vijfde editie van Catching Cultures Orchestra Festival plaats in TivoliVredenburg. Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats in de hal op de begane grond, op de RABO open stage. Met optredens van het nieuwe Catching Cultures Orchestra, de Eritrese dansgroep Freedom, Orchestre Partout, een ensemble met vluchtelingen uit het AZC in Alkmaar en de Nawras Althany band.
Het festival sluit dit jaar aan bij de Culturele Zondag ‘Utrecht Centraal’ die volledig in het teken staat van muziek. Lees meer

Contact

Partners  

  

 

 

Social Media